General

Estàndard

Tesla tria Barcelona per fabricar cotxes elèctrics

Il·lustració: Pol Rius
Il·lustració: Pol Rius

El fabricant de cotxes elèctrics Tesla ha triat Barcelona per instal·lar-hi la seva seu a Espanya i Portugal. Tesla només fabrica aquest tipus de cotxes i és una empresa nord-americana, nascuda a California, que és l’estat on hi ha la majoria d’empreses que treballen amb les noves tecnologies i amb internet, com Google o Facebook. Per què els cotxes elèctrics són el futur?

Com diu el seu nom, és un vehicle que funciona amb electricitat, i no amb gasolina, que és una energia fòssil. Les energies fòssils són contaminants perquè emeten uns gas que és tòxic i contribueix a l’escalfament del planeta. L’electricitat, en canvi, és una energia neta. El cotxe elèctric enlloc del motor té una bateria que es carrega endollant-la a la corrent.

Això també fa que el seu consum sigui molt més barat que la gasolina. L’altre avantatge és que el cotxe elèctric gairebé no fa soroll. Però també té inconvenients. Tarda molt més temps a carregar-se, s’ha de carregar més sovint, i no tots els aparcaments tenen punts on poder fer-ho.

A les ciutats cada cop hi ha més vehicles d’aquesta mena. A Europa es preveu que aquest any arribin a ser-ne 600.000. Encara és una xifra molt petita. Vol dir que només un de cada 100 cotxes són elèctrics. Hi ha ciutats, com París, que han posat en marxa un sistema de lloguer de cotxes elèctrics que funciona igual que el bicing de Barcelona. Els països on n’hi ha més són Noruega, Holanda, Suècia i Dinamarca. Espanya és a la cua.