Vida

Estàndard

L’odissea de ‘Litio’

Un linx ha creuat tota la península Ibèrica. Des del sud de Portugal fins a les portes de Barcelona. Va ser localitzat en un paratge de l’àrea metropolitana. Tan aviat com va ser detectat, es va iniciar una operació per rescatar-lo. Ja que en una zona urbana, el linx corre un alt risc de ser atropellat.


Els experts ja han identificat al linx. És ‘Litio’. La primera notícia que es va tenir d’ell va ser el 29 de maig, quan un veí va veure “un gat gegant”. Es tracta del primer linx ibèric albirat en Catalunya des de fa un segle. En la Península viuen en llibertat més 500 exemplars, principalment a Sierra Morena (Andalusia). La majoria, com ‘Litio’, estan identificats i controlats per tal de preservar la seva supervivència.

 

‘Litio’ ja ha estat capturat. L’equip tècnic del projecte
Iberlince desplaçat des de Sevilla i els Agents Rurals
de la Generalitat l’han aconseguit atrapar, prop de Barcelona, després que li perdessin la pista fa 19 mesos a Portugal.