Actualitat il·lustrada

Estàndard

Montserrat Caballé i aquella ‘Barcelona’ inoblidable

Montserrat Caballé, una de les millors sopranos de la història, va morir el dia 6 d’octubre a la seva ciutat, Barcelona. Als 85 anys. Deixa un llegat de grans interpretacions líriques. Però té una cançó que va arribar al cor de milions de persones i que es va convertir en símbol i imatge universal de la Barcelona que preparava els Jocs del 92. És la cançó Barcelona, ​​que va interpretar al costat de Freddie Mercury, el líder del mític grup Queen. El rocker va compondre la música i la lletra de la cançó i la va cantar per primera vegada amb Montserrat Caballé a 1987. Debian interpretar junts a la cerimònia d’inauguració dels Jocs, però Mercury va morir vuit mesos abans. Va ser llavors quan van triar Amics per sempre que va cantar Josep Carreras. Aquesta cançó, al costat de Barcelona, ​​han quedat en la memòria com himnes dels Jocs de Barcelona. I, també, com a homenatge a Caballé i Mercury, dos mites de la música.

Etiquetes