Actualitat il·lustrada

Estàndard

Roma: la pel·lícula de les emocions

La pel·lícula Roma s’ha convertit en tot un fenomen cinematogràfic. És considerada una de les millors pel·lícules de la dècada. Ha guanyat el Lleó d’Or de Venècia, el Goya com a millor film estranger, els britànics BAFTA i és favorita pels Oscar. Com a signe de l’era de les plataformes, es pot veure a Netflix. Però és, a la vegada, com una obra clàssica en blanc i negre.

És una pel·lícula molt personal d’Alfonso Cuarón. Autor del guió i director, explica els seus records d’infantesa a la colònia Roma, a la capital de Mèxic. Narra la vida d’una família de classe mitjana i de Cleo, la seva serventa. La crítica destaca la seva capacitat de reflectir les emocions.

 

El copyright de les imatges Pertany a sobre respectius autors i / o productores / distribuïdores.