Actualitat il·lustrada

Estàndard

L’última proesa de Kilian Jornet

L’última proesa de Kilian Jornet va consistir en esquiar durant 24 hores seguides. Sobre unes taules d’esquí ultra lleugeres va recórrer 205 quilòmetres i superar un desnivell de 24.000 metres positius. La gesta la va realitzar el 8 de febrer a Noruega. Va estar 20 hores pujant i quatre descendint de la muntanya. En el descens va aconseguir la velocitat màxima de 115 quilòmetres hora. En total, va tenir llum de dia durant només 9 hores i les temperatures van oscil·lar entre els 2 graus positius i els 2 negatius.

El corredor i esquiador de muntanya, nascut a Sabadell fa 31 anys, ha batut nombrosos rècords d’ascens i descens a cims de tot el món. Va aconseguir arribar al cim de l’Everest en 17 hores a partir del camp base. O va creuar els Pirineus, d’Oest a Est, en només 8 dies.

El seu pare és guia de muntanya i guarda del refugi de Cap de Rec, als Pirineus de Lleida. La seva mare és professora d’esports de muntanya. Amb només tres anys van portar al seu fill a un cim de tres mil metres a la Vall d’Aran. Amb cinc, va coronar el pic més alt dels Pirineus, l’Aneto. Amb sis, va fer el seu primer ‘quatre mil’ als Alps