Actualitat il·lustrada

Estàndard

Una setmana de tensió a Catalunya

Més de mig milió de persones es van manifestar el divendres 18 d’octubre pacíficament a Barcelona contra la sentència del Tribunal Suprem que condemna a quasi cent anys de presó als líders independentistes. Però els actes de violència d’aquella mateixa nit (i les sis següents) van eclipsar la mobilització independentista. Les escenes de guerrilla urbana practicada per uns milers de violents a Barcelona (i també a Tarragona, Lleida i Girona) ha deixat en estat de xoc a la societat catalana. Els incidents van començar a remetre el dilluns 21 d’octubre, però el balanç és de quasi 600 ferits i 200 detinguts, i nombroses destrosses als carrers. Barcelona havia sofert episodis d’alta tensió en nombroses ocasions, però mai amb aquesta intensitat. Les imatges formen part ja de la història més convulsa de Catalunya.