General

Estàndard

El Diari de l’Educació crea la 'Revista per què?' amb voluntat de portar el periodisme a les escoles

El Diari de l’Educació edita a partir d’aquest dijous la Revista per què? És una nova iniciativa de la Fundació Periodisme Plural amb voluntat de servei a la comunitat educativa. La nova revista vol oferir les claus, el per què, de les noticies i està pensada per ser un instrument pedagògic pels mestres. Tant en el fons com en la forma, vol oferir als professors una eina eficaç per explicar l’actualitat als seus alumnes. Neix com a blog i també amb un format per ser imprès. Així es pot convertir en material escolar per, des del periodisme, contribuir al coneixement dels alumnes.

La Revista per què? vol fomentar la lectura entre les nenes i els nens, despertar el plaer de comprendre a partir de la lletra impresa. L’objectiu és contribuir a que els nens d’avui siguin lectors demà. Que descobreixin l’actualitat, no només a partir de les imatges de la televisió o els flaixos de les xarxes socials, si no, també, amb l’argumentació del text periodístic. Perquè la complexitat de la realitat precisa el repòs i la profunditat de la lectura. Amb el suport d’ il·lustracions i mapes que ajudin a la seva comprensió.

L’encarregada de coordinar aquest espai serà Elianne Ros, periodista amb una dilatada experiència en diaris com El Punt, El País, La Vanguardia o El Periódico, diari per al qual va ser corresponsal a París durant 9 anys.

Cada setmana estarem amb vosaltres. Vam néixer amb vocació de fer periodisme al servei dels mestres, dels professors, dels pares, de les families… I ara volem fer-lo pels nens i les nenes. Volem ser el seu primer periòdic. Volem portar el periodisme a les escoles. Per això us necessitem.