Ciència i tecnología

Estàndard
Fàcil

Els accidents posen a proba els cotxes autònoms del futur

Un atropellament i dos altres accidents mortals posen a debat el comportament intel·ligent dels automòbil ‘sense conductor’. És una tecnologia amb molts interrogants per resoldre

La tecnologia ha vingut per quedar-se. Si fa uns anys ens haguessin explicat l’ús que faríem dels mòbils, potser ens hagués semblat exagerat. Actualment, però, la nostra quotidianitat passa indissolublement pel telèfon mòbil, des de posar l’alarma per llevar-nos fins a consultar la predicció del temps passant per l’ús de les xarxes socials, d’internet o per escoltar música. D’altres tecnologies ens semblaven directament sortides de pel·lícules de ciència ficció com la realitat virtual, la intel·ligència artificial o els robots. Relativament poc temps després, cada cop estan més a prop de formar part també del nostre dia a dia.

En aquest últim apartat podríem incloure els cotxes sense conductor, una tecnologia ja desenvolupada i que està en fase de proves. Justament durant la realització d’aquestes proves un vehicle sense conductor de l’empresa Uber va atropellar mortalment una persona. Va ser el 19 de març a Tempe, a l’estat d’Arizona, als Estats Units. Un fet que ha reobert el debat sobre la conveniència d’aquesta mena de vehicles i quina hauria de ser la legislació al respecte.

L’accident es va produir de nit quan la víctima, Elaine Herzberg, de 49 anys, va travessar la carretera en bicicleta per un lloc on no hi havia pas de vianants. El vehicle comptava amb un conductor de seguretat però ni ell ni els sistemes de detecció d’objectes el cotxe van poder evitar la topada. Com a conseqüència del cop, Herzberg va morir poc després a l’hospital. Arran de l’accident, les autoritats estatunidenques han obert una investigació al respecte.

Sistemes de detecció

Tot i que l’accident es va produir de nit, els experts consideren que els sistemes de detecció d’objectes haurien d’haver funcionat. Els cotxes sense conductor compten amb diferent tecnologia destinada a preveure i detectar objectes en la seva trajectòria.

En primer lloc, els vehicles autònoms compten amb una càmera que agafa imatges de la carretera i les interpreta amb l’ajut d’un ordinador. Amb les fotos que realitza i la informació sobre el terreny, el cotxe pot anar avançant-se al que hi haurà a la ruta.

En segon lloc, aquest tipus de vehicles compten amb un radar que emet ones de ràdio que reboten contra els objectes. Per últim, els cotxes sense conductor incorporen un “lidar”. Aquest dispositiu emet flaixos lluminosos que es reflecteixen als objectes i funciona també en la foscor.

La informació recopilada per tots tres sistemes de detecció és analitzada per una computadora. Aquesta, juntament amb altres dades sobre navegació i cartografia, permet prendre decisions sobre la conducció.

La investigació sobre l’accident de Tempe està oberta però les primeres passes apunten a què alguna cosa va fallar en el sistema del cotxe autònom. Tant els experts com el conductor de seguretat del vehicle d’Uber coincideixen en afirmar que un conductor humà tampoc podria haver evitat l’accident.

Nivells del cotxe autònom

Existeixen diferents nivells de cotxes autònoms que van de l’u al cinc i de menys a més autònom. Actualment, els vehicles que estan en fase de proves es corresponen amb els nivells 1 i 2. Aquests nivells inicials incorporen sistemes de detecció d’objectes tant davant com al lateral del vehicle. En el cas del segon nivell, aquests sistemes de detecció estan més desenvolupats però tot i així continua sent requisit imprescindible l’existència d’un conductor. Aquest ha d’estar atent tant al vehicle com a la carretera i, per tant, no pot dedicar-se a fer altres coses durant la conducció.

En el nivell 3 encara no es pot prescindir del conductor. En aquest cas, però, de vegades pot intervenir com a tal i de vegades, no. El propi sistema avisarà al conductor de quan es requereix el seu ajut.

Finalment, els cotxes autònoms de nivells 4 i 5 poden prescindir totalment del conductor. En el nivell 4 encara poden existir condicions en què el vehicle no pugui circular però aquestes se superen completament en el nivell 5. Degut a les característiques d’aquests vehicles, en els nivells 4 i 5 es pot prescindir tant dels pedals com del volant.

Antecedents

El 19 de març de 2018 passarà a la història com el dia en què es va produir el primer atropellament mortal per un cotxe autònom. Tot i això, existeix un cas anterior. Dotze dies després, el 31 de març, un cotxe que portava activat el sistema de conducció autònom va xocar contra la mitjana de l’autopista a Califòrnia. La companyia Tesla, constructora del cotxe, va explicar que el sistema va avisar del risc d’accident al conductor. Walter Huang, de 38 anys i que treballava com enginyer a Apple, va agafar el volant sis segons abans de xoc. No hi va arribar a temps i va morir en l’accident.

El 2016, el conductor de seguretat d’un cotxe autònom, de la marca Tesla, va morir en estavellar-se el seu vehicle contra un camió. En aquell moment, el sinistre també va provocar un debat sobre els cotxes autònoms però després de la investigació es va saber que el conductor va ignorar les repetides advertències del vehicle a què agafés el volant.

Qui és responsable?

Un dels grans problemes a què s’enfronten aquest tipus de vehicles en cas d’accident és en qui recau la responsabilitat. Han d’assumir-la els desenvolupadors dels software o els conductors de seguretat amb què, de moment, operen aquests vehicles? Els experts asseguren que, en tractar-se d’una tecnologia encara en desenvolupament, tot dependrà dels contractes que la pròpia empresa hagi signat tant amb els desenvolupadors del software com amb els conductors de seguretat. En aquest sentit, el fet que el vehicle estigués en proves i que encara hi hagi un buit legal sobre la conducció automàtica condicionarà la possible responsabilitat.

El que sembla més segur és que les lleis que es desenvolupin per regular aquest sector seran més restrictives. El Congrés dels Estats Units estava a punt d’abordar aquest tema pel que els fets de Tempe estaran molts presents.

Les conclusions de l’accident de Tempe juntament amb la legislació que vegi la llum, condicionarà els plans de futur que la companyia Uber tenia sobre els vehicles autònoms. L’empresa s’havia plantejat treure al mercat 100 cotxes sense conductor per al 2019.

Activitats

  • Investiga sobre el funcionament dels sistemes de detecció dels cotxes autònoms

    Investiga sobre el funcionament dels sistemes de detecció dels cotxes autònoms
  • Debat sobre la convivència entre les màquines i els humans

    Debat sobre la convivència entre les màquines i els humans

Comprova els teus coneixements!

Quins són els sistemes de detecció dels cotxes autònoms?

Quins nivells de vehicles autònoms no necessiten conductor?

Com es preveuen les lleis sobre les vehicles autònoms després de l’accident?

Ànims, has completat un 0%