Món

Estàndard

Mamoudou, el nou superheroi

Els superherois també existeixen en la vida real. Mamoudou Gassama es va jugar la vida el dia 26 de maig a París per salvar un nen de quatre anys que estava suspès a un balcó.

La gesta de grimpar per quatre pisos de l’edifici va quedar registrada en vídeo. Les imatges ja són un exemple de la valentia i la solidaritat de la qual és capaç l’ésser humà.

 

Mamoudou, de 22 anys, és un immigrant que havia arribat feia molt poc de Mali i que es trobava en situació irregular (no tenia els permisos per estar a França). Quan va veure el nen, no s’ho va pensar dues vegades i va pujar sense cap tipus de protecció. Únicament va utilitzar les seves mans per escalar i el seu formidable estat físic.

 

El president de la República Francesa, Emmanuel Macron, el va rebre l’endemà i li va prometre que li concediria la nacionalitat francesa. L’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, va ser la primera a parlar amb ell per telèfon. Va dir que “és un exemple per a tots els ciutadans”.


Mamoudou ha dit que vol ser voluntari del cos de bombers. Recorda que “vaig sortir corrent per veure la forma de salvar-lo. Vaig aconseguir agafar-me a un balcó, vaig pujar així i gràcies a Déu el vaig salvar”.

 

Després del rescat, el nen i el jove immigrant van ser traslladats a un hospital per fer-los una revisió. El pare del menor ha estat detingut de forma provisional per “no atendre les seves obligacions parentals” i la policia investiga com va poder arribar el nen a aquesta situació.

 

La gesta de Mamoudou ha reobert el debat sobre com Europa tracta als immigrants. Les associacions que els defensen aplaudeixen la concessió de la nacionalitat a l’ heroi, però recorden els drets de tots els immigrants. I l’injust que resulta els prejudicis que, sovint, la societat expressa respecte als immigrants.