Actualitat il·lustrada

Estàndard

Un milió contra el brexit

Els ciutadans britànics que estan en contra de la separació (el brexit) del seu país de la Unió Europea demanen una segona oportunitat. Volen tornar a votar en referèndum ara que tenen més informació sobre les greus conseqüències que pot patir la Gran Bretanya. Més de mig milió de persones, segons dades dels organitzadors, es van congregar el dia 20 d’octubre a Londres en una marxa que va acabar a les portes del parlament britànic.

El primer referèndum es va celebrar al juny de l’any 2016 i el 52% va votar a favor de marxar de la Unió Europa. La separació s’ha de fer efectiva al març del 2019, però l’acord sobre com dur-la a la pràctica encara està molt lluny. Davant la incertesa, creix la reivindicació dels britànics favorables a seguir en la Unió.